Prinášame vám ukážku z Balans diára na šťastný rok 2021, ktorý si môžete kúpiť v kníhkupectvách alebo za najlepšiu cenu objednať tu. V diári okrem kalendária nájdete veľký horoskop na rok 2021, motivačné články, relaxačné maľovanky a pekné citáty na každý týždeň, lunárny aj menštruačný kalendár a numerologický výklad čísel.

Vplyv Mesiaca na Zem je známy, predovšetkým jeho slapová sila, ktorá vyvoláva príliv a odliv morí. No vedeli ste, že ovplyvňuje aj tekutiny v ľudskom tele, ktoré je až zo 75 percent tvorené vodou! Preto pôsobí Mesiac aj na ľudský organizmus, látkovú výmenu, na stravovanie a účinok potravy na naše telo. Mesiac môže byť spoľahlivým partnerom na ceste za dosiahnutím vysnenej postavy. Jeho aktuálna fáza udáva, kedy si môžete bez zlého svedomia pochutnať na hojnejších porciách a kedy by ste mali preladiť na ľahšiu stravu. Ku každej jeho fáze existuje vhodný spôsob výživy. Platí, že počas prvej štvrte by ste svoj jedálniček mali odľahčiť, naopak o trochu viac si môžete dopriavať v poslednej štvrti. Na pitie sa hodí minerálka, bylinkové čaje alebo zriedené ovocné a zeleninové šťavy.

NOV
Je to ideálny čas na očistu, zbavenie tela odpadových látok a na chudnutie. Ľahko sa teraz zbavíte nezdravých návykov. Nikdy inokedy nie je účinok pôstu taký veľký ako v tento deň. Ľudské telo teraz pozitívne reaguje na šťavy a čaje. Ideálny čas na držanie pôstu, krásne tak telo prečistíte. Odpustite si všetko tuhé jedlo a zamerajte sa na dostatočný príjem vhodných tekutín. Základom by mala byť voda, naopak kofeínové a sladené nápoje vynechajte. Váš metabolizmus rozprúdi pár kvapiek citrónovej či limetkovej šťavy alebo vetvička rozmarínu v minerálnej vode. Žalúdok pomôžu naplniť  a upokojiť nesladené teplé bylinkové čaje.

PRVÁ ŠTVRŤ
Telo teraz veľmi dobre zhodnocuje prijímanú potravu. Popri potrebných živinách sa však ukladajú aj tuky a škodliviny. S pribúdajúcim Mesiacom by ste si mali kontrolovať energetickú hodnotu jedál, pretože čím plnšia Luna je, tým viac sa usadzujú nadbytočné kilá. Dajte si odľahčené jedlá – čerstvé ovocie a zeleninu, sójové výrobky, orechy a menej tučné druhy mäsa, ako je hydina, divina a ryby. Vyhnúť by ste sa naopak mali zahlieňujúcim mliečnym výrobkom, bielej múke a výrobkom z nej, sladkostiam, smaženým pokrmom a tučným a údeným mäsám.

SPLN
Telo dosahuje svoju maximálnu pripravenosť na ukladanie. Preto už jeden deň pred splnom a jeden deň po ňom by ste mali jesť čo najmenej, pretože telo teraz vytvára neobľúbené tukové vankúšiky.   Jedzte striedmo a vyhnite sa energeticky bohatým pokrmom. Dajte si ovocie a zeleninu. Porciu ovocia si môžete dopriať až päťkrát denne, zeleninu kedykoľvek. Na zahnanie hladu sú výborné ľahké zeleninové šaláty a s chuťou na sladké si poradí banán – avšak iba jeden za deň! Dostatočne pite– okrem vody to môžu byť aj čerstvé ovocné a zeleninové šťavy.

POSLEDNÁ ŠTVRŤ
Telo je teraz vo vrcholnej forme a spotreba energie beží na plné obrátky. Zmenšuje sa nielen Mesiac, ale aj pre nás bude teraz chudnutie ľahšou záležitosťou. Vhodná je zelenina dusená na pár kvapkách olivového oleja, celozrnné produkty a bielkoviny (napríklad netučné druhy rýb). Je to obdobie, keď sa nemusíte toľko kontrolovať. Avšak s rozumom! Obmedzte jedlá zaťažujúce tráviaci trakt (mastné a smažené pokrmy, tučné mäsá a jedlá bohaté na tuky a cukor) a naservírujte si na tanier stravu bohatú na výživné látky a vlákninu. Vhodné sú strukoviny, chudé mäso a acidofilné mliečne výrobky. Pokrmy si pripravuje na zdravom oleji a pridajte čerstvú zeleninu a šaláty. Vyhnite sa čokoláde, ostrej horčici, paprike a kapuste.