Ako si zvoliť ten najvhodnejší minerál pre vás? Existujú dve možnosti: buď si kúpite kameň, ktorý podľa zverokruhu patrí k vášmu znameniu, alebo sa necháte viesť intuíciou. To znamená, že si vyberiete minerál, ktorý vás zaujme na prvý pohľad a vôbec o ňom nemusíte uvažovať. Nemusí sa pritom zhodovať s vaším znamením. Hlavné je, že vám dodá energiu, ktorú práve potrebujete. Kameň sa dá použiť rôznymi spôsobmi. Môžete ho nosiť ako prívesok, dať si ho do vrecka či do kabelky, položiť si ho v práci na stôl alebo v posteli pod vankúš. Minerály tiež môžeme prikladať na postihnuté miesta na tele. Určite ho však nikomu nepožičiavajte, ani s dobrým úmyslom – „pomohol mne, pomôže aj tebe“. Tento kameň je určený len vám, neprenášajte naň energie druhých ľudí.

Čistenie a nabíjanie pozitívnou energiou
Po tom, ako si kameň prinesiete domov a vždy po použití (alebo nosení šperku s kameňom) ho vyčistite a nabite energiou.

  • Najjednoduchšia je očista vodou. Keď si domov prinesiete kameň alebo šperk s minerálom, umývajte ho dôkladne pod prúdom tečúcej studenej vody aspoň dve minúty. Tak z neho zmyjete nielen nečistoty, ale aj energie nabrané z okolia a zo styku s ľuďmi. Výnimkou sú kamene malachit, selenit, lapis lazuli, tyrkys, opál a hematit, ktoré kontakt s vodou neznášajú dobre.
  • Inou alternatívou prvej očisty je zakopať kameň na pár dní do zeme.
  • Na očistenie minerálu vám poslúži aj morská soľ: do misky s morskou soľou vložte kameň tak, aby bol v nej celkom „ponorený“ a nechajte pôsobiť cez noc.
  • Bežné čistenie: Po každom použití kameň očistite týmto spôsobom: chvíľu ho držte pod prúdom vlažnej tečúcej vody alebo ho na noc nechajte stáť v miske s vodou.
  • Po očistení kameň nechajte nabiť pri silnom mesačnom svite – najúčinnejšie je pri splne. Niekto odporúča aj nabíjanie na slnečnom svetle, no to neprospieva všetkým minerálom – treba dať pozor na niektoré svetlomodré kamene ako chalcedón, akvamarín, tyrkys a tiež ruženín a ametyst, ktoré môžu na slnku vyblednúť.
  • Vášho minerálu by sa nemal nikto dotýkať, ak sa tak stane, umyte ho pod prúdom tečúcej vody alebo ho očistite v dyme bielej sviečky so zámerom vyčistenia energie.

Vyberte si náramok pre seba alebo pre svojich blízkych podľa svojho znamenia na tomto linku. Podporia vo vás to dobré, dodajú vám pozitívnu energiu a ochránia pred negatívnom.