Balans diár na šťastný rok 2022

 

Tento článok je ukážkou z nového BALANS DIÁRA NA SŤASTNÝ ROK 2022, ktorý je práve v predaji a objednáte si ho TU

Kvôli trvalému stresu a únave si môžeme poriadne rozhodiť svoj biorytmus. Ak k tomu dochádza častejšie, trpíme takými ťažkosťami, ako sú únava, bolesti hlavy a migréna. Najmä pacienti s migrénou citlivo reagujú na poruchy rytmu spánku a bdenia. Keď spíme príliš málo, nemá náš mozog dostatok času na regeneráciu, čo je práve najlepšia ochrana pred bolesťami hlavy.

Balans diár na šťastný rok 2022

 

Vzduchom k úľave
Na to, aby sme si v akútnom prípade zase rýchlo prečistili hlavu, a tá nás konečne prestala bolieť, je nevyhnutné dobré zásobenie kyslíkom. Tiež to pomôže, ak sa cítite malátni, slabí a bez energie. Vzduch počas správneho dýchania by mal prúdiť až dole do brucha a panvy, potom je zase nutné ho zľahka vydýchnuť. Lenže práve vtedy, keď sme v strese, dýchame väčšinou len plytko a sme kŕčovito zovretí. Vzduch sa potom do brucha len tak nedostane. Nasledujúce cvičenia pomôžu a napätie a stres nás už nepohltia.

1. Roztiahnutie hrudníka
Postojačky sa niekoľkokrát s rukami pri tele nadýchnite a vydýchnite. Potom rozširujte hrudný kôš tým, že ruky naťahujete nahor a do strán. Dych pritom nechajte prúdiť niekoľkokrát zhlboka dovnútra a von. Tak čo, cítite ten rozdiel?

2. Syčivý nádych
Uvoľnene si sadnite. Zuby hornej i dolnej čeľuste sú voľne stlačené. Roztvorte pery bez toho, aby ste pohybovali čeľusťami. Nadýchnite sa cez zuby, takže chladný vzduch prúdi až do pľúc, a nosom vydýchnite.

3. Brušné dýchanie
Sadnite si do tureckého sedu. Ruky položené na stehnách, chrbát je vystretý. Predstavte si nejaké miesto v prírode, kde je čistý vzduch, napríklad niekde v lese, pri mori, na lúke... Nadýchnite sa zhlboka do brucha a krátko dych zadržte. Potom vzduch zase vypustite von. Sústreďte sa na to, aby ste vydýchli úplne všetko.

4. Včelie bzučanie
V tureckom sede zaujmite vzpriamený postoj, narovnajte chrbát. Ruky sú na stehnách. Potom zdvihnite paže a ukazováky si dajte do uší. Zhlboka sa nadýchnite. Pri výdychu vydávajte vysoký bzučivý tón (podobne ako včela), pritom prsty zľahka tlačte proti ušnej chrupavke. Opakujte to až desaťkrát.

Balans diár na šťastný rok 2022

 

 

5. Rytmický dych
Sústredene natiahnite vzduch nosom a zároveň počítajte do ôsmich. Krátko zadržte dych, počítajte pritom do štyroch. Pri výdychu nosom zase počítajte do ôsmich. Niekoľko sekúnd počkajte a potom sa znovu nadýchnite a celé cvičenie zopakujte.